html templates

Kurser

Här nere kan du läsa om en del av de kurser som vi erbjuder och längre ner finner du ett kursschema över planerade kurser. Vid övriga önskemål om kursdatum kontakta oss gärna så gör vi vårt bästa för att vara tillsmötesgående.
Välkommen!

Open Water (Grundkurs)


Denna kurs ger dig ett internationellt dykcertifikat som gör det möjligt för dig att följa med på resor och utfärder, både i Sverige och utomlands. Om du någon gång behöver hyra dykutrustning så fungerar ditt certifikat som ett bevis på att du är utbildad. På grundkursen blir du tränad för dykning till ett maxdjup av 18 meter.


Grundkursen Open Water Diver sker under flera tillfällen och innehåller såväl teori som praktik. Du får lära dig att hantera situationer som kan uppstå vid dykning och träna på olika praktiska moment. Teorin sker främst genom självstudier.

Advanced Open Water (Fortsättningskurs)

Oavsett om du precis har avslutat grundkursen eller redan dykt ett tag och vill gå vidare så är detta kursen för dig. På vissa utfärder/resor krävs ofta att du har Advanced. Certifikatet intygar bland annat att du är tränad för att dyka djupare (max 30m) samt att du kan navigera, med och utan kompass.


Kursen består av fem dyk under en helg. Teorin gör du i förväg i form av självstudier.  Specialdyken du får genomföra är alltid Navigering och Djupdyk (19-30m). De resterande tre dyken varierar för årstiden och kan vara t.ex. Nattdyk, Avvägning, Sök/Bärgning eller Vrakdyk.

Rescue Diver


Rescue certifikatet visar att du är utbildad i att förebygga och hantera olika problem och nödsituationer. Efter kursen kommer du att vara en mycket trygg och säker dykare som andra gärna vill dyka med.

Specialty - Sidemount


Detta är kursen för dig som vill få ut mer av din dykning. Sidemount har sitt ursprung inom grottdykning, ett av världens tuffaste dykförhållanden och är ett väl beprövat system. På senare år har sidemount vuxit i popularitet även inom sportdykning. Genom att dyka med två flaskor fästa längs kroppens sidor istället för påryggen blir du inte bara mer strömlinjeformad utan även stabilare i vattnet. Det utökade gasförrådet och det redundanta systemet ger dig mer dyktid och ökad säkerhet, dessutom minskar du belastningen på ryggen. Sidemount är ett flexibelt sätt att dyka och går att anpassa till individuella förutsättningar och behov. Du kommer lära dig att sätta ihop och använda utrustningen rätt, samt de metoder och procedurer som tillämpas vid rekreationell sidemount-dykning.


Utbildningen föregås av självstudier med kurslitteratur, därefter görs kursen under tre dagar med teori, utrustnings-workshops och totalt 4 dyk (1 CW, 3 OW)

Specialty - Others


Vi utbildar även ett flertal specialkurser som t.ex. Torrdräkt, Avvägning (Peak Performance Boyancy), Enriched Air (Nitrox), Vrakdykning, Nattdykning, Sök & Bärgning, Djupdyk, Navigation, etc.

Kursschema

Prova på dyk: Gör vi i princip varje dag, kontakta oss för bokning


Avrostning: Gör vi i princip varje dag, kontakta oss för bokning


Guidning: Gör vi i princip varje dag, kontakta oss för bokning

Grundkurs - Open Water - Helger Vår/Höst 

OW mars 21 - 22 - 28 - 29

OW april 11 - 12 - 18 - 19 

OW maj 2 - 3, juni 27 - 28

OW maj 23 - 24 - 30 - 31

OW juni 13 - 14 - 20 - 21


Grundkurs - Open Water - Hela veckor

OW juni vecka 26: 22 - 27

OW juni vecka 27: 29 juni - 4 juli

OW juli vecka 28: 6 - 11

OW juli vecka 29: 13 - 18 

Fortsättningskurs - Advanced Open Water

AOW juli vecka 30: 25 - 26

AOW augusti vecka 31: 1 - 2

AOW augusti vecka 33: 15 - 16

AOW augusti vecka 34: 22 - 23

AOW september vecka 36: 5 - 6

AOW september vecka 37: 12 - 13

Rescue Diver

RD maj 18 - 21

RD augusti 10 - 13

RD september 24 - 27

RD oktober 15 - 18

Torrdräkt

Torr 7 april

Torr 1 maj

Torr 18 maj

Torr 8 juni

Torr 12 juni

Torr 20 juli

Torr 24 juli

Kontakta oss gärna för mer 
information och tidsbokning.

DYK & SPORT med butik i Lärbro, Fårösund och Slite, nära Fårö och Kappelshamn.
Vi erbjuder dykkurser, dykutfärder, provdyk, safaridyk, uthyrning, försäljning, event, luft och nitrox fyllning.

Ring för med info om våra öppettider: 073-660 32 82. Välkomna!